28 Ιανουαρίου 2023

Με τους γονείς της άτυχης Έμμας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μεγαλείο ψυχής, παράδειγμα για όλους μας»

Στο παράδειγμα που έδωσε η Έμμα, η οποία «έσβησε» σε ηλικία 21 ετών στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας, μέσα από τον τραγικό χαμό της, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» την Κυριακή (27/11), είχε δηλώσει την Εμμανουέλα ως δωρήτρια οργάνων, μια κίνηση παράδειγμα προς μίμηση. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς της Εμμανουέλας τους οποίους συλλυπήθηκε αλλά και συνεχάρη για την πράξη τους, να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους γονείς της άτυχης Εμμανουέλας:

«Η δύναμη και το μεγαλείο ψυχής κάποιων οικογενειών μετατρέπονται σε συνέχεια ζωής και υγείας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Αλλά και πηγή ελπίδας για όλους μας. Στα πρόσωπα των γονέων της άτυχης Εμμανουέλας ας τιμήσουμε, λοιπόν, εκείνους τους συγγενείς που, παρά την οδύνη τους, με γενναιότητα αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανα αγαπημένων προσώπων που χάθηκαν. Είτε απ’ τη Θεσσαλονίκη είτε από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, η λάμψη της αλληλεγγύης τους ταξιδεύει παντού. Τους ευχαριστούμε για το παράδειγμά τους», έγραψε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Facebook.Πολιτική