Πολιτική

Μέγαρο Μαξίμου: Με νέα «πρόσωπα» της επικοινωνίας η παρουσίαση του Freedom Pass

Αντί του κλασικού «διαγγέλματος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μία διαφορετική, πιο ομαδική διαδικασία για να  εξαγγείλει το freedom pass , με τους αρμοδίους υπουργούς να παιρνουν το λόγο 

Με νέο επικοινωνιακό «πρόσωπο» εμφανίστηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας, με μια πιο «έξυπνη» και αποτελεσματική προσέγγιση, να πείσει τους νέους και τις νέες από 18 έως 25 ετών να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό.

Αντί του «διαγγέλματος», μέσω του οποίου απευθυνόταν ο πρωθυπουργός μέχρι πρότινος προς τους Έλληνες πολίτες για να τους ενημερώσει και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση του προσδοκώμενου τείχους ανοσίας, το επικοινωνιακό τιμ του Μεγάρου Μαξίμου επιλέγει τώρα, το κάλεσμα και οι ανακοινώσεις να γίνονται και πάλι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και από την αρμόδια για την αποστολή του «μηνύματος» υπουργική ομάδα. Από την ανακαινισμένη αίθουσα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου χρησιμοποιείται για τις δια ζώσης συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος «προλόγισε» τη νέα διαδικασία, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα και την επιχείρηση «Ελευθερία» και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πρωθυπουργό για να παρουσιάσει κίνητρα που ενθαρρύνουν τους νέους να εμβολιαστούν.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αμέσως μετά τα «αποκαλυπτήρια» της κυβερνητικής πρωτοβουλίας- για την κάρτα ελευθερίας με τα 150 ευρώ για κάθε νέο που θα έχει κάνει την πρώτη δόση εμβολίου- και …έσπευσε με την σειρά του να ζητήσει από τον Κυριάκο Πιερρακάκη (τον δημοφιλή υπουργό κυρίως στις νεότερες ηλικιακές ομάδες λόγω των πολλαπλών ψηφιακών βημάτων μέσα στην πανδημία) να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τη λειτουργία του freedom pass. Ωστόσο ο κ. Σκέρτσος, ο έχων την μπαγκέτα του συντονισμού θύμισε ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό το επόμενο προγραμματισμένο βήμα, την παρουσίαση του σχετικού με την Κάρτα Ελευθερίας βίντεο. «Αυτά παθαίνει κανείς αν θέλει να αναλάβει ρόλο συντονιστή, που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του», είπε χαριτολογώντας ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας επί της ουσίας και το νέο προφίλ που επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου για να προσεγγίσει τους νέους και τις νέες της χώρας στην κρίσιμη συγκυρία.


maximou_mitsotakis1

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε γίνει σειρά συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων τόσο για τα ίδιa τα κίνητρα με αποδέκτες τους νέους, όσο και για την επικοινωνιακή καμπάνια που θα ακολουθήσει με αφετηρία τη σημερινή παρουσίαση: από τον πρωθυπουργό, τον Άκη Σκέρτσο, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και της παρουσίασης, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Στις μικρότερες γενιές θα απευθυνθεί ο κ. Μητσοτάκης και το απόγευμα, στις 19.30, καθώς θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» για την Παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου.


maximou_mitsotakis2

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική