20 Σεπτεμβρίου 2020

Μέγαρο Μαξίμου: Αξιολόγηση Υπουργών και στο βάθος ανασχηματισμός

«Βαθμολόγιο» για τις επιδόσεις κάθε υπουργού του κρατάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ώρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και από αύριο ξεκινάει η «ημέρα της κρίσης» για τους υπουργούς του. Η συμπλήρωση εξαμήνου κάθε υπουργικής θητείας μπαίνει στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργού κρίνοντας παράλληλα και το κυβερνητικό έργο.

Από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει τις πρώτες συναντήσεις με υπουργούς, οι οποίοι θα κριθούν για το μέχρι στιγμής έργο τους και την αποτελεσματικότητά τους. Θα διαπιστωθούν επίσης όχι μόνο τα σημεία του έργου τους στα οποία ο στόχος επετεύχθη, αλλά και σε όσα παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αύριο Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

«Από αύριο, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός ξεκινάει τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε Υπουργείου ξεχωριστά, σχετικά με τον προγραμματισμό του έργου τους.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη Τρίτη».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τη στιγμή που πήρε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργούς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους.

Έτσι ανοιχτό παραμένει το σενάριο για έναν mini ανασχηματισμό ακόμη και εντός του Φεβρουαρίου.