18 Ιουνίου 2021

Μεϊμαράκης: «Ο Άδωνις είναι αγωνιστής, δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας»

meimarakis-omonoia-e928.jpgΝα αποφύγει τα προγνωστικά όσον αφορά τη διαφορά που προσδοκεί να έχει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωκάλπες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε ο επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07.00» στο Open, με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, σχετικά με τον πήχη που έχει θέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3,5% διαφορά, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Την ώρα της μάχης δεν μιλάω για ποσοστά. Είμαι επιφυλακτικός. Το θέμα είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να είναι η απάντηση προς τη ‘μητέρα των μαχών’, τις εθνικές εκλογές. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν δεν πάει μπροστά το ψηφοδέλτιο».

Ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να αντιπαρατεθεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, λέγοντας: «Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Έχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω. Αν πω ότι δεν το είπε καλά ο αντιπρόεδρος θα πείτε υπάρχει θέμα, αν πείτε ότι συμφωνώ με αυτό θα με πείτε μίζερο».

Ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων του κόμματος, τονίζοντας: «Τα περισσότερα τα διαβάζω από τις εφημερίδες και δεν κάθομαι να τα διασταυρώσω. Ο κ. Γεωργιάδης υποθέτω εκφράζει την ηγετική ομάδα. Θα με παίρνει, δηλαδή, ο πρόεδρος να μου λέει, ‘ξέρεις λέω να βάλω αυτόν;’ Αν θέλει, θα με πάρει να ζητήσει τη γνώμη μου».

«Η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Μου δίνεται τη δυνατότητα να είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης, με σταυρό, το διευκρινίζω αυτό», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε: «Δεν θα έβαζα ποτέ βέτο. Ας έρθει και να με περάσει ο οποιοδήποτε. Αν αυτό που έρχεται φέρνει ψήφους και έτσι κρίνει ο πρόεδρος, ας έρθει. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η ‘φανέλα’ να πάει καλά».

«Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.Πολιτική