Οικονομία

Μείωση 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

BF4DAF7E2F352A48F873B2BD0A72EBD9.jpg Μειωμένο έως και 50% θα είναι το ειδικό πρόστιμο των αυθαιρέτων για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση ή και στατική ενίσχυση του ακινήτου τους.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να πληρώσουν πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το μισό πρόστιμο με εργασίες για την αναβάθμιση του κτιρίου.

Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε την Τετάρτη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά, η οποία σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. 

Πλέον, στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, άτυχοι είναι οι ιδιοκτήτες που πλήρωσαν όλο το πρόστιμο τακτοποίησης αφού δεν μπορούν να ενταχθούν εκ των υστέρων στο μέτρο. Τυχεροί είναι όσοι πληρώνουν το πρόστιμο με δόσεις. Τα καταβληθέντα ποσά θα αφαιρεθούν από την τελευταία δόση του προστίμου και τις αμέσως προηγούμενες χρονικά έως ότου ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσό του προστίμου που υπολείπεται, δεν επιστρέφονται. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία