Πολιτική

Μεϊμαράκης: Με κυβερνήσεις της ΝΔ η Ελλάδα δεν έκανε ποτέ υποχωρήσεις

«Εμείς, στη ΝΔ, μιλάμε με όρους μέλλοντος όχι παρελθόντος», ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος στις Βρυξέλλες στην ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματος

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 14ου Συνεδρίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ στις Βρυξέλλες, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άμυνα της χώρας και σημείωσε ότι «ουδέποτε με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχαμε εθνικές υποχωρήσεις. Επί κυβερνήσεως ΝΔ, όταν ήμουν υπουργός Άμυνας, το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων άλλαξε και από αμυντικό μετετράπη σε αποτρεπτικό. Διότι αμυντικό σήμαινε θα υποστώ επίθεση και θα πρέπει να αμυνθώ. Το αποτρεπτικό δόγμα σημαίνει ότι αυτός που θα κάνει επίθεση στην Ελλάδα θα το σκεφτεί πάρα πολύ, και θέλουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό χειροκροτήσαμε τη συμφωνία με τη Γαλλία, που μας έκανε υπερήφανους που εγγυάται την αποτροπή της επίθεσης, διότι εάν υποστούμε επίθεση τα προβληματα θα είναι τεράστια».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ τόνισε ότι τα δικτατορικά καθεστώτα επενδύουν πολλά χρήματα σε όπλα ενώ εμείς επενδύουμε στην ανάπτυξη, αλλά επενδύουμε και σε όπλα «λόγω του γείτονά μας, γι’ αυτό δεν μπορούμε να ενισχύσουμε τους αδύναμους όσο θα θέλαμε». «Ενωμένοι ως μια γροθιά βγαίνουμε από το συνέδριο για να προχωρήσουμε στην επόμενη μάχη», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Σαφώς είναι πιο δυνατή η Ελλάδα σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ, σαφώς είναι καλύτερος ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα, σαφώς είναι καλύτεροι οι υπουργοί και οι βουλευτές μας από τους αντίστοιχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάμε από τον πολίτη να συγκρίνει και να αποφασίσει».

«Κάποιοι είχαν προτείνει να πάμε σε υβριδικό συνέδριο λόγω πανδημίας. Θα ήταν πολύ ξενέρωτο. Καλά τα υβριδικά συνέδρια, χρειάζονται, αλλά αν δεν συναντηθούμε, αν δεν πάμε περιοδείες να δούμε τους πολίτες, η πολιτική δεν θα είχε την ανθρωπιά που απαιτείται. Από το 1979 μετέχω σε όλα τα συνέδρια της ΝΔ», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε τους συνέδρους «από αύριο να στείλουμε το μήνυμα ότι βαδίζουμε για μια νέα νίκη». Απευθυνόμενος, δε, στους νέους, τους προέτρεψε «να ονειρευτείτε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, μη ζοριστείτε αν δείτε δύσκολα».

«Εμείς, στη ΝΔ, μιλάμε με όρους μέλλοντος όχι παρελθόντος», ανέφερε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος στις Βρυξέλλες και σημείωσε: «Πρέπει να δούμε σε ποιους θα απευθυνθούμε και για να είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα». «Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους. Η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα κεντροδεξιάς στην Ευρώπη. Όταν δεν απευθυνθήκαμε σε όλους, αφήσαμε μερίδα πολιτών να πειραματιστεί και τα πειράματα αυτά έφεραν την Ελλάδα πίσω», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ, η Ελλάδα ήταν ισχυρή και τώρα είναι πιο ισχυρή, οικονομικά και εθνικά, και μπορεί να σταθεί όρθια στις επιδιώξεις που υπάρχουν. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει αντιπρόεδρο στην Κομισιόν, η πρώτη φορά που έχει αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ, γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να δούμε, ενόψει εκλογών, πώς θα είμαστε πλειοψηφία».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «οι ιδεολογικές διαφορές δεν ξεχάστηκαν αλλά έχουν ξεθωριάσει», προσθέτοντας ότι «πολλοί που ψηφίζουν Αριστερά θέλουν να υπάρχει το βράδυ ασφάλεια και να λειτουργούν κανονικά τα πανεπιστήμια. Μπορεί να μη μας ψηφίσουν αλλά η πολιτική μας θα έχει τη συμφωνία τους».

Τέλος, αναφέρθηκε στο 2015 επισημαίνοντας ότι «εξαιτίας του mail Χαρδούβελη, μία μερίδα πολιτών πειραματίστηκε και μας πήγαν πίσω και αντί για ένα δισεκατομμύριο πήγαμε πίσω 100 δισ. Όλα τα αρνητικά έγιναν με κυβερνήσεις άλλων κομμάτων. Όποτε πειραματιστήκαμε πήγαμε πίσω. Το 2009 λέγαμε ότι για δυο χρόνια πρέπει να συγκρατήσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και οι άλλοι έλεγαν “λεφτά υπάρχουν”, κάποιοι πειραματίστηκαν και μπήκαμε στο ΔΝΤ. Δεν μας νοιάζει τι ψήφισαν την προηγούμενη φορά, πρέπει να τους δώσουμε το χέρι να προχωρήσουμε μαζί μπροστά», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική