Διεθνή

Μέρκελ: Οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα ανασταλούν εάν ισχύσει η εκεχειρία

0537EC9AE6D57C378BD75465B799BED5.jpgΗ καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να ανασταλεί, εφόσον κρατήσει η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να ανασταλεί, εφόσον κρατήσει η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.
Μιλώντας από το Νιούπορτ η καγκελάριος τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα τηρήσει τη συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία του 1997 μολονότι η Μόσχα την έχει παραβιάσει με τις ενέργειες στις οποίες προέβη στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες των 28 χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συμφώνησαν ότι η συνθήκη αυτή παραμένει βασικό στοιχείο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα ανεστάλη τον Μάρτιο, όταν η Ρωσία κατέλαβε και προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Η Μέρκελ τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας που επρόκειτο να εγκριθούν σήμερα ενδέχεται να ανασταλούν εάν υλοποιηθεί η εκεχειρία και αποκλιμακωθεί η κρίση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή