17 Ιανουαρίου 2022

Μεσίτες ήθελαν να γίνουν οι ληστές της τράπεζας στο Δίστομο -Ποιο ήταν το σχέδιό τους

21412011.jpg

Την επιθυμία να ανοίξουν μεσιτικό γραφείο είχαν οι ληστές της Τράπεζας στο Δίστομο. Οι δράστες δεν ήθελαν βέβαια να αλλάξουν τρόπο ζωής, αλλά ουσιαστικά να «οχυρωθούν» εξασφαλίζοντας πολλά κρησφύγετα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ένας από τους καταζητούμενους ληστές, ο Σπύρος Δραβίλας, είχε αναπτύξει φιλική σχέση με το μεσίτη που επιστράτευσε για να νοικιάσει το σπίτι της οδού Ρούμελης στη Νέα Μάκρη. Το Σεπτέμβριο του 2013 του προπλήρωσε τα ενοίκια ενός χρόνου, δίνοντας 4.500 ευρώ και από τότε επισκέφθηκε τουλάχιστον έξι φορές το μεσιτικό γραφείο στο Μαραθώνα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Επιθυμία του 34χρονου ήταν να συνεταιριστεί με το μεσίτη ώστε να ανοίξουν νέο γραφείο με την περιοχή, προκειμένου οι ληστές να εξασφαλίσουν πολλά κρησφύγετα με «νόμιμα» χαρακτηριστικά και πραγματικά στοιχεία ταυτότητας προσώπων, που δύσκολα θα κινούσαν τις υποψίες. Μάλιστα οι αρχές φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στο οποίο έχουν καταγραφεί οι επισκέψεις του καταζητούμενου. Ακόμη, έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο ονόματα με τα οποία εκτιμάται ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη νοίκιασε χώρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη έχει διασπαστεί προσωρινά, καθώς η μία πλευρά εκτιμά ότι μέσω αυτής έγινε ο εντοπισμός και η σύλληψη του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι μετά από τη ληστεία οι δράστες επέστρεψαν στην Αττική και «καθάρισαν» τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν- ανάμεσά τους και αυτό της Νέας Μάκρης- ενώ δεν αποκλείουν στη συνέχεια να κινήθηκαν προς την Κορινθία και την Αργολίδα.

Φωτογραφία: EurokinissiΕλλάδα