Φρένο στα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες πριν από το Πάσχα έβαλε με έμμεσο τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε στους υπουργούς πως προηγείται το κυβερνητικό έργο από τις ανακοινώσεις για εκλογές. Οπως φέρεται να τόνισε το κυβερνητικό έργο πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα πρέπει να πάνε στη Βουλή περίπου 10 νομοσχέδια.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη. Ωστόσο σημειώνεται, όπως τόνισε εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης, «προτεραιότητα έχει πάντα τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων, την οικονομική στήριξη αλλά και την ηθική και την ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με τη διακριτικότητα που αυτό απαιτεί».

Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς συμψηφισμό ευθυνών
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, καθώς ο ίδιος και η κυβέρνηση επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, μεταφέρονται προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται πως οι ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, ωστόσο από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλει να δημιουργηθεί σε καμία περίπτωση η αίσθηση ότι προχωρά σε ανακοινώσεις για να αλλάξει την ατζέντα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected