Πολιτική

Μεταναστευτικό: Η Ελβετία υποδέχεται 22 ασυνόδευτους πρόσφυγες και προσφέρει 1,1 εκατ. φράγκα

Επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου με τον  υπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας, Mario Gattiker

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας (κράτους-μέλους του Χώρου Σένγκεν), Mario Gattiker είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, όπου επιβεβαιώθηκε ότι η ελβετική κυβέρνηση θα συνδράμει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, με ποσό 1,1 εκ. ελβετικών φράγκων.

Τα ποσό αυτό θα διατεθεί, μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.

Η προσφορά αυτή της ελβετικής κυβέρνησης συμπληρώνει την απόφασή της να υποδεχθεί στο στάδιο αυτό 22 ασυνόδευτα παιδιά για μετεγκατάσταση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο κ. Gattiker τόνισε ότι η ελβετική κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η ελληνική κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Ελβετό υπουργό Μετανάστευσης και την ελβετική κυβέρνηση για τη στήριξη, τονίζοντας ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο Υπουργείων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική