12 Ιουλίου 2020

Μεταναστευτικό: Στη Λέσβο Ραγκούσης και Βούτσης – Κριτική στην κυβέρνηση για τα επεισόδια

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θοδωρής Δρίτσας βρέθηκαν στη Χίο, από όπου ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών 

Στη Λέσβο για το μεταναστευτικό βρίσκεται κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελείται από τον Νίκο Βούτση, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Πάνο Λάμπρου.

Αφότου πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος έδωσαν συνέντευξη τύπου.

Σε αυτήν κατήγγειλαν την κυβέρνηση «για όσα συμβαίνουν στο νησί». Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως πλέον «υπάρχει ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας από σειρά έκνομων ενεργειών».

Από την πλευρά του το Λιμενικό αρνήθηκε ότι κάνει βίαια push back, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιούν μέσα όπως τα φωτεινά σήματα και φωνητικές προειδοποιήσεις.

Τόνισαν, επίσης, ότι έχουν σώσει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες ζωές στο χώρο ευθύνης τους και ότι πάνω απ' όλα βάζουν τον ανθρώπινο παράγοντα και τη διάσωση έστω και μίας ανθρώπινης ζωής.

Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θοδωρής Δρίτσας βρέθηκαν στη Χίο, από όπου ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την ακύρωση της εντολής αναστολής κατάθεσης αιτήσεων ασύλου λέγοντας ότι είναι αντίθετη με την συνθήκη της Γενευής.

Διαβάστε επίσης:
 - Κουμουτσάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: «Έρχεται η ώρα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας»Πολιτική