Πολιτική

«Μη ισχύουσα» η υποψηφιότητα Γλύκα με το ΠΑΣΟΚ μετά την αντίδραση της χήρας του Βαλυράκη

Μετά την σφοδρή αντίδραση της χήρας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη για την τοποθέτηση του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του το κόμμα ενημερώνει ότι αποφάσισε η υποψηφιότητα του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, να «θεωρείται μη ισχύουσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, είχε υπερασπιστεί νομικά τους φερόμενους δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της χήρας του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μίνας Βαλυράκη.

Με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη ενημερώσει ότι «την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ήρθε σε γνώση μας το ζήτημα της νομικής σχέσης του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη.

Σημειώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής, που όπως ο κ.Γλύκας δήλωσε δημόσια έληξε πριν έναν χρόνο και ήταν σύντομη».

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, «άμεσα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων όρισε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της και αποφάσισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα».

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη, την οποία τιμούμε απεριόριστα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική