Πολιτική

Μη κρατικά πανεπιστήμια – Βουλή: O Πιερρακάκης έδειξε φωτογραφία από τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό στο Σύνταγμα

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης στη Βουλή, αναφερόμενος στα επεισόδια στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πορείας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όταν άγνωστοι ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

«Η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και φροντίζει να γίνεται με τον προσήκοντα τρόπο σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Όταν υιοθετείτε τα περί απρόκλητης επίθεσης, έχετε ρίξει έστω μια στοιχειώδη ματιά τι συμβαίνει έξω;», ρώτησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για απρόκλητη βία. Επιπλέον, κατηγόρησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν ιστορικό τοποθετήσεων υπέρ της βίας.

Τον λόγο πήρε και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, δείχνοντας φωτογραφία από τα επεισόδια που ταυτόχρονα λάμβαναν χώρα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. «Οφείλουμε να το καταδικάσουμε όλοι αυτό εδώ μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, έκανε λόγο για «απρόκλητη χρήση βίας» την οποία και καταδίκασε, προσθέτοντας ότι «καθήκον της πολιτείας είναι να μην χάσει το μέτρο».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Γιαννούλης επιτέθηκε στον Μάκη Βορίδη λέγοντας: «Δεν είστε πλέον ισότιμος συνομιλητής. Κυβέρνηση τσεκουροφόρων, δεν είναι η Αριστερά υπόλογη για τη βία» και ανέφερε πως «οι μολότοφ δεν έπεσαν εκεί που ήταν τα παιδιά μας» προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά μπορεί να δηλητηριαστούν από τα χημικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική