2 Δεκεμβρίου 2020

Μια γυναίκα νεκρή ο απολογισμός από την κακοκαιρία στη Βουλγαρία

482644DE1DA9A7673AC09E3ED3966CBA.jpgΚατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκε χθες Σάββατο στο Μπουργκάς, το Χάσκοβο, το Μπανίτε (βορειοανατολικά) όπου λόγω των πλημμυρών εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Μια γυναίκα νεκρή είναι ως τώρα ο απολογισμός από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη βορειοανατολική Βουλγαρία, την ώρα που οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο και συνεχίζονται σήμερα προκάλεσαν τον αποκλεισμό των δρόμων και προβλήματα στην κυκλοφορία στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Το πτώμα μίας γυναίκας που είχε πνιγεί εντοπίστηκε σήμερα στο Μπουργκάς (ανατολικά), όπου σημειώθηκαν κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκε χθες στο Μπουργκάς, το Χάσκοβο, το Μπανίτε (βορειοανατολικά) όπου λόγω των πλημμυρών εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους, ανακοίνωσε ο Γκεόργκι Γκάτεβ, διευθυντής της αρχής πολιτικής προστασίας.

Στα βόρεια, οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα να τον αποκλεισμό των δρόμων. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών κηρύχθηκαν οι περιοχές Γκάμπροβο και Σεβλίεβο (κεντρικά) όπου οι δρόμοι αποκλείστηκαν και η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε δεκάδες χωριά.

Το κύμα ψύχους που συνοδεύεται από ομίχλη και ακολουθεί τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι πρότινος εξέπληξε πολλούς οδηγούς. Τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και τα φορτηγά που ανατράπηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας για πολλές ώρες στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Σόφια με τις ανατολικές περιοχές.

Περίπου 40.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ορισμένα χωρίς νερό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα, η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.Διεθνή