Πολιτική

Μιλιέτ: «Σκάνδαλο» η φωτογραφία Πάιατ στο πιλοτήριο F-16

«Χολή» για την άσκηση «Ηνίοχος 21»  στάζουν οι Τούρκοι και κατηγορούν  την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης

Κάνοντας την τρίχα … τριχιά, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την φωτογράφιση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο πιλοτήριο μαχητικού F-16 το οποίο συμμετέχει στην άσκηση «Ηνίοχος 21». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην διακρατική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, και στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία , ΗΠΑ, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδάς, Ισπανία και Κύπρος, την οποία χαρακτηρίζει «προκλητική», κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης.

Παράλληλα η εφημερίδα, με τίτλο : «Σκανδαλώδη πόζα στο πιλοτήριο», επιτίθεται στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ, λόγω της φωτογραφίας που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εικονίζοντάς τον μέσα σε πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους F-16 στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος 21».

«Στη διάρκεια της ημέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ δίπλα του. Φορώντας ένα τζάκετ της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Μητσοτάκης μίλησε μπροστά από τα γαλλικά Ραφάλ, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ ανήρτησε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρει συγκεκριμένα η Μιλιέτ.


Milliyet


Milliyet2

.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική