Πολιτική

Μήλος: Τον δήμαρχο του νησιού που έκανε μήνυση για το διαμέρισμα-ιατρείο υπερασπίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συρμαλένιος

Παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Μήλου είχε προχωρήσει σε διαμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά ο ορθοπεδικός που αποσπάστηκε στο νησί

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, στην Ολομέλεια της Βουλής με την οποία υπερασπίστηκε τον Δήμαρχο Μήλου στη «βεντέτα» που έχει ξεσπάσει στο νησί για τον χώρο στέγασης των ιατρών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου Μήλου είχε προχωρήσει σε διαμόρφωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αδάμαντα προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά ο ορθοπεδικός που αποσπάστηκε στο νησί.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος προχώρησε σε μηνύσεις για φθορά ξένης περιουσίας.

Το περιστατικό, μάλιστα, είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δήλωσε εξοργισμένος με την ενέργεια της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος κατάγεται από τη Μήλο, μιλώντας σήμερα στη Βουλή έσπευσε να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο και να μιλήσει για «αυθαιρεσίες» του προέδρου του ιατρικού κέντρου. «Υπήρξε μια αυθαιρεσία και η μήνυση κατατέθηκε για να μην ακολουθήσουν κι άλλες» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης ανέφερε τα εξής: «Πράγματι το περιφερειακό ιατρείο ανήκει στον Δήμο. Ο πρόεδρος του ιατρικού κέντρου επέλεξε να διαμορφώσει τον χώρο του ιατρείου – και όχι να φθείρει ξένη περιουσία – προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά ο ορθοπεδικός που αποσπάστηκε στο νησί. Και ο Δήμαρχος του υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ιατρικού κέντρου να συλληφθεί και να κρατηθεί ως κοινός εγκληματίας. Από τη στιγμή που ο Δήμαρχος επέλεξε μια διαδικασία απόλυτης κλιμάκωσης με ψευδή μήνυση προφανώς και ο άνθρωπος που κρατήθηκε θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του. Εμείς δεν είμαστε δογματικοί όμως πρέπει να μαθευτεί ότι ένας δήμαρχος που του λύσαμε το πρόβλημα και στείλαμε ορθοπεδικό έκανε όσα έκανε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τους ιατρούς. Αν ο Δήμαρχος αποσύρει τις μηνύσεις θα λυθούν και τα προβλήματα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική