Πολιτική

Μηνυτήρια αναφορά κατά Μπογδάνου από το δικηγόρο και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Άγη Τάτση

Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εγκαλεί τον βουλευτή της ΝΔ ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης εγκαλεί τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγης Τάτσης με μηνυτήρια αναφορά που κατάθεσε σε βάρος του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ο κ. Τάτσης προχώρησε στην κατάθεσή της μηνυτήριας αναφοράς μετά από χθεσινή ανάρτηση του κ. Μπογδάνου στο δημοφιλής μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, στην οποία εμφανίζεται ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Στην ανάρτησή του αυτή ο κ. Μπογδάνος, αναφέρει ότι το περιστατικό με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Με την αναφορά του ο κ. Τάτσης, ζητεί να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί όπως λέει σε διαφορετική περίπτωση «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Επιπλέον, ζητεί από τον εισαγγελέα να καλέσει για κατάθεση τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειμένου να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του παραπάνω ισχυρισμού του βουλευτής. Μάλιστα, ο κ. Τάτσης εκφράζει τη βεβαιότητά του «ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

Ακόμη ο δικηγόρος αναφέρει πως η επίμαχη δήλωση του κ. Μπογδάνου παραπέμπει σε άλλες εποχές, «όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο». Ωστόσο, κατά το μηνυτή «γνωρίζει ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική