Πολιτική

Μηταράκης: Εμείς φυλάμε τα σύνορα κι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τα στελέχη του Λιμενικού

Κόντρα στη Βουλή για το μεταναστευτικό – Για απόπειρες παράνομων επαναπροωθήσεων μιλά ο Νίκος Σαντορινιός – «Αν υπάρχουν κάποιοι που υπακούουν σε παράνομες εντολές θα ελεγχθούν» σημειώνει ο Μουζάλας 

«Φωτιά» στην συζήτηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου ο κ. Νότης Μηταράκης ενημερώνει τους βουλευτές για την κατάσταση που επικρατεί στο μεταναστευτικό – προσφυγικό έβαλε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικών εντολών προς το Λιμενικό Σώμα για παράνομες απωθήσεις αλλά και οι απειλές περί ελέγχου των στελεχών του φυλούν τα θαλάσσια σύνορα.

«Η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που παραλάβαμε. Εσείς είχατε καταστήσει την χώρα θελκτικό προορισμό» ανέφερε ο κ. Μηταράκης για να προσθέσει απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πιστεύετε στην πολιτική περιορισμού ροών. Δεν πιστεύετε στην φύλαξη των συνόρων, στο διαχωρισμό προσφύγων- μεταναστών και στον περιορισμό επιδομάτων».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Γιάννη Μουζάλα περί ποινικού ελέγχου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που υπακούουν σε παράνομες εντολές, πρόσθεσε: «Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ σε αυτή την αίθουσα απείλησε το Λ.Σ. γιατί φυλούν τα σύνορα. Δεν θέλετε τη φύλαξη των συνόρων. Τον Ιούλιο του 2019 είχαμε πράγματι αυξημένες αφίξεις. Η Τουρκία προετοίμαζε εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Το είδαμε το προλάβαμε το αντιστρέψαμε. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά».

Σαντορινιός: Η κυβέρνηση έχει κάνει απόπειρες για παράνομες ενέργειες

Απαντώντας ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ) είπε: «δεν θα τολμούσε κανείς από εμάς να απειλήσει το Λιμενικό Σώμα. Τώρα αν κάποια ηγεσία θέλει να μετατρέψει το Λιμενικό σε μηχανισμό παράνομων ενεργειών αυτή πρέπει να ελεγχθεί και να απολογηθεί. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τέτοιες απόπειρες».

Επίσης, ο κ. Μουζάλας είπε «με κατηγόρησε ο υπουργός ότι απείλησα το Λιμενικό Σώμα. Ψεύδεται. Είπα ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αν υπάρχουν κάποιοι που υπακούουν σε παράνομες εντολές θα ελεγχθούν».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι καταγγελίες του κ. Μηταράκη περί απειλών Μουζάλα στα στελέχη του Λ.Σ είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί απειλητικά μηνύματα. «Κατόπιν αυτού έλαβα πάνω από 700 ειδοποιήσεις για εμένα, την γυναίκα μου, τα παιδιά μου για το αυτοκίνητό μου. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί» είπε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική