Πολιτική

Μηταράκης στο ΟΝΝΕΔ Academy: Η χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει ξανά η “κερκόπορτα” της Ευρώπης

«Δεν είμαστε εναντίον των μεταναστών, είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών» είπε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής του ΟΝΝΕΔ Academy που διοργάνωσε η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας για τα ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό στην τελευταία Πολιτική Ακαδημία της χρονιάς της ΟΝΝΕΔ, στελέχη της «γαλάζιας» νεολαίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις , αλλά και για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε κατά την τοποθέτηση του: « Η φύλαξη των συνόρων μας είναι συνταγματική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες της χώρας μας που οφείλουμε να εκπληρώνουμε, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η χώρα μας δεν πρόκειται να γίνει ξανά η “κερκόπορτα” της Ευρώπης. Η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” συνδέθηκε με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταδικάστηκε όχι μόνο εγχώρια, αλλά και ευρωπαϊκά. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ μιας Ευρώπης, με κανόνες και με όρους. Δεν δέχομαι όμως, ότι οι λαθροδιακινητές θα επιλέξουν ποιός τελικά θα έχει το δικαίωμα να ζήσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Άρα δεν είμαστε εναντίον των μεταναστών, είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών».


mitarakis-onned-13

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ Στέλιος Λεριός δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του. Πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το μεταναστευτικό πρόβλημα φάνταζε άλυτο. Άλλωστε, όλοι θυμόμαστε τις συνθήκες που επικρατούσαν στα ελληνικά νησιά, με φαινόμενα τύπου Μόρια να κάνουν το γύρο της Ευρώπης και να δημιουργούν μία πολύ ντροπιαστική εικόνα για τη χώρα μας. Τα τελευταία 2,5 χρόνια η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου, με συστηματική δουλειά και προσήλωση κατόρθωσε να περιορίσει σημαντικά τις ροές, να φυλάξει τα σύνορα μας αποτελεσματικά και να δημιουργήσει ανθρώπινες δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σήμερα, με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στα σύνορα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».


mitarakis-onned-12

Η Πολιτική Ακαδημία διεξήχθη υβριδικά, με την παρουσία ελάχιστων μελών της Οργάνωσης, πλήρως εμβολιασμένων αλλά και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική