Πολιτική

Μητσοτάκης: Απέναντι στην ξεκάθαρη πρόταση της ΝΔ έχουμε έναν πολιτικό αχταρμά

«Απέναντι στην ξεκάθαρη πρόταση της ΝΔ έχουμε έναν πολιτικό αχταρμά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μίλησαν για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής και τώρα ανακάλυψαν την κυβέρνηση ειδικού σκοπού είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική ομιλία του στην καστοριά και επανέλαβε ότι στις εκλογές της 21ης Μαίου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για σταθερότητα ή χάος και ποιος μπορεί να διαχειριστεί μια επιθετική Τουρκία.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ότι χρειάστηκε να διαχειριστούμε έναν πολύ επιθετικό και εριστικό γείτονα. Εγώ ξέρω τι περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 όταν φτάσαμε μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», είπε και πρόσθεσε: «Θωρακίσαμε την χώρα αμυντικά χωρίς στην στήριξη της αντιπολίτευσης».


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: 

Οι αντίπαλοί μας είναι δυστυχώς γι’ αυτούς, ευτχώς για εμάς, σε διαρκές πολιτικό βέρτιγκο. Παρατηρώ τις πολιτικές εξελίξεις από τη δεκαετία του 80 και όλα αυτά τα χρόινια είναι οι πρώτες εκλογές που τρεις μέρες πριν τις εκλογές συμβαίνει τρο εξής: να υπάρχει από τη μια μια ισχυρή πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς.

Τώρα μας ξεφούρνησαν καινούργιο λαγό από το καπέλο, κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Προσπαθούν να συνεννοηθιούν μεταξύ τους, αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον και ο κ. Ανδρουλάκης θιέλει πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ, kinder έκπληξη.

Ο Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, έκανε μια πολιτική δήλωση. Δεν προέρχεται από τον χώρο μας, δεν μάσησε τα λόγια του και είπε απλά την άποψή του. Λοιδωρήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τα ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

Τα διλήμματα των εκλογών έχουν αποκρυσταλλωθεί: η απλή αναλογική και η κρισιμότητα της κάλπης επαναφέρει ένα δίλημμα: σταθερότητα ή χάος. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Δεν χρειάζεται ανίερες κομματρικές συμμαχίες, παράγοντες στα όρια της πολιτικής και πολιτεακής αποσταθεροποίησης.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν θέλουν τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Και το βράδυ της Κυριακής θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε ποιον θέλει ο ελληνικός λαός.

Για όσους συμπολίτες μας λοξοκοιτούν προς τα δεξιά τους. Να σκεφτούν ποιοι είναι οι πατριώτες με έργα και ποιοι είναι πατριώτες με έργα. Εγώ υπερασπίστηκα τα εθνικά μας συμφέροντα με αποτελεσματικότητα.

Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρα και αυτή που θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική