SelectedΠολιτική

Μητσοτάκης από Καλάβρυτα: Η δική μας προσοχή είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ομιλία σε πολίτες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα Καλάβρυτα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η δική μας προσοχή είναι στραμμένη στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Τα βασικά σημείο της ομιλίας Μητσοτάκη:

  • Είμαι άνθρωπος που λατρεύω το βουνό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι τον τόπο σας και ως πρωθυπουργός
  • Έχετε την τύχη να έχετε έναν δήμαρχο ο οποίος πήρε ένα εντυπωσιακό εκλογικό ποσοστό και όχι άδικα. Έχουμε μια άριστη συνεργασία, όπως και με τον περιφερειάρχη σας τον Νεκτάριο Φαρμάκη
  • Για το χιονοδρομικό κέντρο: Έχει γίνει μια σημαντική επένδυση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο και μόνο αυτή η επένδυση αλλάζει την όψη του και το καθιστά έναν από τα κορυφαία, εάν όχι το κορυφαίο χιονοδρομικό, στην πατρίδα μας. Η εγκατάσταση αυτή πρέπει να αξιοποιείται όλο το χρόνο.
  • Δεσμεύομαι ότι θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται για τον δρόμο
  • Θα έχω την ευκαιρία να επισκεφτώ αργότερα τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων που αποτελεί πρότυπο. Εμείς στηρίξαμε την συνεταιριστική δράση. Έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά που πρέπει να στηριχτεί.
  • Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουν μαζί που αφορούν τα Καλάβρυτα και την ορεινότητα.
  • Μας χωρίζουν 70 ημέρες από τις εκλογές και 9 μήνες από την διπλή εκλογική επικράτηση της ΝΔ. Είχαμε βάλει έναν στόχο να κάνουμε την Αχαϊα γαλάζια και το πετύχαμε με τη δικιά σας στήριξη.
  • Σας διαβεβαιώνω ότι η δικιά μας προσοχή είναι στραμμένη στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Χθες τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος κατώτατος μισθός στα 830 ευρώ. Βήμα βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα
  • Παρακολουθώ προβληματισμένος ότι η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης. Και το κάνουν αυτό γιατί δεν έχουν να σας πουν τίποτα. Δεν έχουν να σας πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την Παιδεία, την Υγεία, για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας. Τα ίδια έλεγαν και στις εκλογές του 2023. Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή
  • Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είμαστε μια παράταξη που ταυτιζόμαστε με την ευρωπαϊκή ιδέα. Στείλτε τους μια απάντηση επανεπιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη ΝΔ. Η ΝΔ ήταν και θα παραμείνει ένα βαθιά λαϊκό κόμμα. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους.

H περιοδεία Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Ο πρωθυπουργός έφθασε στα Καλάβρυτα στις 10.30 το πρωί και πρώτος σταθμός του ήταν το Κτήμα των Αμπελώνων του Μεγάλου Σπηλαίου της Οινοποιίας Cavino, όπου τον υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιάννης Αναστασίου και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγα Σπήλαιο όπου εκεί βρισκόταν το 2ο γενικό Λύκειο Φαρσάλων στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, με τα παιδιά του οποίου και φωτογραφήθηκε, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Aκολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην πόλη των Καλαβρύτων, όπου τον καλωσόρισε ο δήμαρχος της περιοχής.

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο αχαιός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected