Πολιτική

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Όσα χτίσαμε είναι πολύ σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια στις ευρωεκλογές

Την προτελευταία του συγκέντρωση εν όψει των ευρωεκλογών, κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός, που έχει επιλέξει ως εκλογική του περιφέρεια την Θεσσαλονίκη, παρέστη πριν την ομιλία του, στην τελετή παράδοσης του Κυβερνείου, της πόλης.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε και συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα.

Αποδείξαμε για άλλη μία φορά ότι είμαστε κόμμα παντός καιρού…» είπε αρχικά για την μαζική προσέλευση του κόσμου παρά την έντονη ζέστη.

«Η Θεσσαλονίκη διαθέτει μια μεγάλη θέση στη καρδιά μου και την Κυριακή θα κάνει το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι μια αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα όλης της ηπείρου, αλλά και τη δική μας καθημερινότητα» πρόσθεσε στις πρώτες του δηλώσεις κατά την ομιλία του.

«Πετύχαμε να καθιερωθεί ο Εβρος ως το σύνορο της Ευρώπης. Αντισταθήκαμε στον covid, βάλαμε πλαφόν στις τιμές του αερίου. Ενας μακρύς κατάλογος επιτρυγμάτων, με κυριότερο τα 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στην Ελλάδα. Πόροι που βοήθησαν σε σύγχζρονα σχολεία, αναβάθμιση νοσοκομείων, ένα κράτος που ψηφιοποιείται. Ολα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν από τη ΝΔ. Περισσότερα κονδύλια για αγρότες, κρίσεις κατά των πολυεθνικών και μια κοινή αμυντική ομπρέλα στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα, με τεκμηριωμένες προτάσεις, την ώρα που κάποιοι άλλοι το μόνο που επιδεικνύουν είναι η δυσφήμιση της χώρας τους, ζητώντας διακοπή κεφαλαίου στην Ελλάδα. λυπάμαι .

Τέτοιους ευρωβουλευτές δεν θέλουμε στην Ευρώπη. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και όχι κομματάρχες. Να φορούν την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Είμαστε σε ευρωεκλογές και με θράσος λένε να πληγεί Νέας Δημοκρατία. Αποκλειστικός στόχος τους είναι να εκτροχιαστεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή της πορεία. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, δε ξεχνάμε ότι πριν το καλοκαίρι του 2019, αυτός ο τόπος έμενε αιχμάλωτος των φόρων, της ανεργίας και των μνηνομίων. Με ελάχιστες επενδύσεις, χωρίς ελπίδα.» είπε.

«Αξίζει να αναλογιστούμε πως σε κάθε εκλογή να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν θα παίξουμε στα ζάρια τη χώρα όπως κάνουν οι αντίπαλοί μας. Ποτέ δεν κρύψαμε τις δυσκολίες, ειδικά στην ακρίβεια. Με μόνιμες αυξήσεις που θα μείνουν. Πήρα πρωτοβουλία κατά των πολυεθνικών εγώ ο κεντροδεξιός και όχι η αριστερά!» πρόσθεσε.

«Γνωρίζω ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες. Δεν ωραιοποιώ τα πράγματα, αλλα δείχνουμε την δυναμική μας. Προσπαθούμε να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη για όλους. Εχουμε πολλή δουλειά όμως ακόμη να κάνουμε. Βελτιώνονται πράγματα. Δώσαμε μετά από 14 χρόνια εμείς αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους. Θα το ξαναπώ: δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι να τιθασευτεί η ακρίβεια. Θα συνεχίσουμε την ελάφρυνση των πολιτών. Το αφορολόγητο ήδη αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά. Ανεβάσαμε το επίδομα μητρότητας. Εμείς επεκτείναμε το επίδομα για 9 μήνες σε αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες. Οχι μόνο θα πετύχουμε, αλλά θα ξεπεράσουμε τον μέσο όρο των 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα φτάσει τα 900 ευρώ.» είπε για την ακρίβεια.

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη πρόσθεσε: «Το μετρό θα ξεκινήσει την λειτουργία του πριν το τέλος του χρόνου. Με επέκταση στη Καλαμαριά το 2025 που θα εξυπηρετεί 350.000 κόσμο. Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση που θα γίνει πλήρης επισκευή του κυβερνείου και θα δοθεί ως δημόσιος χώρος στην κοινωνία. Το flyover είναι μια ταλαιπωρία για την περιοχή, αλλά θα αποζημιωθείτε όταν ολοκληρωθεί. Κατασκευάζονται δύο νοσοκομεία, ενώ κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία».

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική