2 Αυγούστου 2021

Η φιλολαϊκή πολιτική Μητσοτάκη φέρνει σε αμηχανία την αντιπολίτευση- Οσα υποσχέθηκε στην μεσαία τάξη

mitsotakis-omilia-dethΣτο 1 δισεκατομμύριο ευρώ αποτιμάται το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, καθώς- σε πείσμα των πληροφοριών από το οικονομικό επιτελείο, που ήθελε τον πρωθυπουργό να περιορίζεται στα μέτρα μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων- τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν μεγάλη ανάσα στην μεσαία τάξη.

Μετά μάλιστα και την μείωση του ΕΝΦΙΑ που εφαρμόζεται ήδη. Την μεσαία τάξη, που υπέφερε τα τελευταία 4 χρόνια από την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφάρμοσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να παραχθούν τα θηριώδη υπερπλεονάσματα.

Η πιο «θεαματική» εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% που είναι σήμερα, στο 9%, για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Μείωση που θα ισχύσει από 1/1/2020, γεγονός που σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι τουλάχιστον, θα δουν βελτιωμένα τα εισοδήματά τους ήδη από την αρχή του επόμενου χρόνου, με την μειωμένη παρακράτηση φόρου.

Η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή, σε συνδυασμό με την διατήρηση του αφορολόγητου, η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και του φόρου στα μερίσματα, τα μέτρα τόνωσης της οικοδομής με την αναστολή του ΦΠΑ και η δέσμευση καταβολής και τα επόμενα χρόνια της λεγόμενης «13ης σύνταξης», συνιστούν ένα γενναίο πακέτο, για τα δεδομένα τουλάχιστον της μεταμνημονιακής μεν, αλλά πάντα σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης Ελλάδας, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Από το 2021 θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος».Πολιτική