Πολιτική

Μητσοτάκης: Είμαι κοντά στην απόφαση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Απομονωμένη η Τουρκία

Τι είπε ο πρωθυπουργός σε εορταστική συνάντησή του με τους πολιτικούς συντάκτες – «Η  πιθανή προσφυγή στη Χάγη αφορά μόνο στην υφαλοκρηπιδα και την ΑΟΖ» είπε για τα ελληνοτουρκικά – «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτή που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ» ανέφερε για το νέο εκλογικό νόμο

Το στίγμα του για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με πολιτικούς συντάκτες, κατά τη διάρκεια εορταστικής συνάντησης που είχε μαζί τους, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, στις σχέσεις με την Τουρκία και τις εξελίξεις στη Λιβύη, ενώ μίλησε και για τον νέο εκλογικό νόμο.

Αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «χρόνος υπάρχει ακόμα… Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα».

Για τα εθνικά θέματα και τις σχέσεις με την Τουρκία, είπε πως «είναι απομονωμένη η Τουρκία…Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας, ενώ η πιθανή προσφυγή στη Χάγη αφορά μόνο στην υφαλοκρηπιδα και την ΑΟΖ». Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35, γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός είπε πως «θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το οποίο καθεστώς προκύψει, να ακυρώσει τη συμφωνία».

Τέλος, στο σχόλιό του για τον νέο εκλογικό νόμο, είπε πως «δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτή που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί απο 158. Εκλογές θα γίνουν το 2023».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική