Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενημερώνει την Ολομέλεια για την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν και πάλι οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία Novartis

Την Ολομέλεια της Βουλής θα ενημερώσει την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η συζήτηση θα οργανωθεί με βάση το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής περι ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης.

Εκτός, αυτών τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να ξεκινήσει απο την ερχόμενη εβδομάδα η σταδιακή άρση των περιορισμών με διεύρυνση του αριθμού των βουλευτών που θα μιλούν στα νομοσχέδια και με την επανέναρξη των εργασιών ειδικών επιτροπών όπως της προανακριτικής για την σκευωρία Novartis.

Ειδικότερα, σήμερα αναμένεται η κατάθεση σχεδίου νόμου απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος που θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα.

Για την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην επιτροπή θα ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά το σύστημα τηλεδιασκέψεων της Βουλής προκειμένου να γίνει ακρόαση των αρμόδιων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων. Επίσης, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, εκτός απο τους εισηγητές θα δοθεί δικαίωμα τοποθέτησης σε έναν βουλευτή απο κάθε κοινοβουλευτική ομάδα στην επιτροπή και σε 25 στην Ολομέλεια.

Ξεκινούν πάλι οι εργασίες της προανακριτικής για τη Novartis

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν και πάλι οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την σκευωρία Novartis. η οποία πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της μέχρι τις 20 Μαΐου. Η εν λόγω Επιτροπή θα συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση και όλες οι συνεδριάσεις της, θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα της Γερουσίας.

Τέλος, στο κοινοβουλευτικό πινάκιο προστίθεται μια ακόμα ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεραπετρίτης: Κρεσέντο εχθροπάθειας η τοποθέτηση Τσίπρα

«Θέλω διαζύγιο!» – Χαμός στα ληξιαρχεία και τα δικηγορικά γραφεία

Βίντεο: Έφαγε… πόρτα στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο Τσιόδρας

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική