7 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα

Η Ελλάδα και η Γαλλία συντονίζονται σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την ενέργεια και τον πόλεμοι στην Ουκρανία, ανέφερε μεταξύ άλλων σε tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις αναρτήσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρτίστησε τον Γάλλο ηγέτη «για την πρόσκληση, για τη θερμή του φιλοξενία, αλλά πρωτίστως για το ευρωπαϊκό όραμά του, για την αφοσίωσή του στη δημοκρατία, αλλά και για τη διαρκή του στήριξη στην Ελλάδα».

Προσθέτει ότι «οι χώρες μας συντονίζονται και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας. Η ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα της Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια ουσιαστικά σε όπλο, σε μοχλό αναστάτωσης και πολιτικής αστάθειας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ελλάδα και Γαλλία ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα με το πλευρό της Ουκρανίας, της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου. Γιατί δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί ένα τετελεσμένο αυταρχικού δεσποτισμού. Ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να μιμηθεί κάθε τοπικός ταραξίας και σε άλλες περιοχές του πλανήτη».Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα