SelectedΠολιτική

Μητσοτάκης για Αττικόν: Μόνο 19 ράντζα στην τελευταία εφημερία – Στόχος να τα μηδενίσουμε

Την καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση στο Facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε ο πρωθυπουργός στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξάλειψη των ράντζων, την αύξηση του κατώτατου μισθού που έρχεται, τις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, αλλά και τους Guns Ν’ Roses που έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καλή Κυριακή σε όλες και όλους! Ξέρω πως σχεδόν όλη η πολιτική επικαιρότητα έχει επικεντρωθεί σε προεκλογική συζήτηση, αλλά αυτά δεν είναι για το σημερινό κείμενο.
Σας έχω υποσχεθεί πως εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε στιγμή για να προχωρούμε δράσεις που κάνουν διαφορά στη ζωή των πολιτών. Και γι’ αυτές θα σας μιλάω μέχρι την τελευταία μέρα κυβερνητικής θητείας.

Πριν από τρεις εβδομάδες σας έγραψα για την προσπάθειά μας να εξαλείψουμε τα ράντζα -αυτή την μάστιγα- στα μεγάλα νοσοκομεία μας, και πως αυτή η δράση είχε ξεκινήσει με τον «Ευαγγελισμό». Σήμερα θέλω να σας πω για τη σημαντική μείωση των επικουρικών κλινών στο «Αττικόν», το οποίο είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα ράντζα. Στην τελευταία γενική εφημερία του λοιπόν, δέχτηκε 1.074 περιστατικά, και χρειάστηκε να αναπτύξει μόνο 19 ράντζα – και ναι, είναι λίγα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Φυσικά, ο στόχος μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένα, όπως έγινε στον «Ευαγγελισμό». Και πιστεύω πως θα το πετύχουμε. Γιατί η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι κεντρική πολιτική μας προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες.

Μία ακόμη παρέμβαση μεγάλης σημασίας – αλλά και απαραίτητη – είναι η αναβάθμιση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση προβλέπει ότι θα ενισχυθεί η ογκολογική μονάδα και θα αφορά αποκλειστικά στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Στην πολύτιμη αυτή μονάδα προσέρχεται για θεραπεία σχεδόν το 80% από τα διαγνωσμένα περιστατικά παιδιών με νεοπλασίες. Και ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο λειτουργική.
Το νέο ογκολογικό αποκτά τη μορφή του ΝΠΙΔ, παραμένει στο δημόσιο αλλά θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία προς όφελος των ασθενών στους οποίους παρέχει δωρεάν υπηρεσίες. Αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει καθόλου ούτε το καθεστώς των εργαζομένων ούτε φυσικά επιβαρύνει τους πολίτες. Επειδή διάβασα μερικά σχόλια που δεν θέλω να επαναλάβω, θα θυμίσω μόνο το εξής: επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε παρόμοια -πολύ πιο διευρυμένη- παρέμβαση για το νέο παιδιατρικό καρδιολογικό του Ωνάσειου που το έθεσε εκτός στενού πυρήνα δημοσίου.

Και ενώ η Ελλάδα συνέχισε και αυτή την εβδομάδα τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, δεν έχουμε ξεχάσει και τη δική μας δέσμευση για τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας που χτυπήθηκαν από φυσικά φαινόμενα την προηγούμενη χρονιά. Γι’ αυτό και ψηφίσαμε στη Βουλή την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2023 όλων των ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα.

Ίσως πέρασε απαρατήρητο ως είδηση, αλλά προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι οι πρώτοι 68 πολίτες του Κορυδαλλού παρέλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων από το νέο Κέντρο που εγκαινίασε πέρυσι το καλοκαίρι ο Δήμος, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πολίτες 30, 40 ακόμα και 80 ετών αξιοποίησαν το «Ανοικτό Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» και έλαβαν δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής που όχι μόνο θα κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη αλλά θα είναι και εφόδια για την επαγγελματική τους εξέλιξη στο μέλλον.

Ελπίζω πως τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από εσάς έχουν βιώσει έστω μία ψηφιακή εμπειρία που σας εξέπληξε ευχάριστα σε σχέση με την επαφή σας με το δημόσιο. Και ελπίζω να γνωρίζετε πως συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διευρύνουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες, να μειώσουμε τις ουρές, να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη. Μία μικρή ακόμα διευκόλυνση είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι πολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου είναι πια διαθέσιμη η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR για την πληρωμή τελών (άδειας και μεταβίβασης) μέσω web banking. Γρήγορα, με ασφάλεια, χωρίς καμία ουρά. Μικρό, αλλά προστίθεται κι αυτό στο ψηφιδωτό των μικρών ευκολιών που δημιουργούν σιγά σιγά μία εικόνα ενός δημοσίου που δεν ταλαιπωρεί, αλλά εξυπηρετεί.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected