Πολιτική

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Κάποτε είχαμε «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», ελπίζω τώρα να μην έχουμε και πόθεν έσχες Θεσσαλονίκης

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε «πάρθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο όπως οι μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό χάρτη, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, στα θέματα της σχολικής βίας που μας επιτρέπουν να λέμε ότι έχουμε κάνει το ¼ », υποστηρίζοντας ότι «είμαστε συνεπείς στην μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας λέγοντας ότι «δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας οι πιο πολλές είναι πλήρους απασχόλησης. Όλο και λιγότεροι είναι στον κατώτατο μισθό. Οι εργοδότες επειδή η ανεργία μειώνονται, αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερο».

Για την ακρίβεια

Όσον αφορά το ζήτημα της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των πολυεθνικών. Όπως είπε ακολουθούν πρακτικές που τιμωρούν τις μικρές αγορές.

Σχετικά με την επιστολή που στάλθηκε στην πρόεδρο της Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «θα ασκήσω την δυνατότητα επιρροής που έχω πάνω στην Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν για να προτάξω το θέμα». Υποστήριξε επίσης πως η πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε στο θέμα σχολιάζοντας πως είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που θα προτάξει στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης ότι «δανειζόμαστε χαμηλότερα από ότι δανειζόμασταν πριν από μερικά χρόνια. Τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού έδειξαν σημαντική αποκλιμάκωση, και στα τρόφιμα. Δεν έχει τελειώσει το πρόβλημα αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι το σούπερ μάρκετ και το ενοίκιο, είναι τα δύο βασικά προβλήματα της ακρίβειας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι όσον αφορά τον τομέα των ακινήτων «πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά σπιτιών, πρέπει να αξιοποιήσουμε κλειστά σπίτια. Γι΄αυτο και δίνουμε έμφαση σε προγράμματα όπως το «Ανακαινίζω ενοικιάζω» και γι΄αυτό δίνουμε οικονομικά κίνητρα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους ο οποίος είπε ότι είναι μια επανάσταση και αναφέρθηκε στον gov.gr και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Για τον ΑΣΕΠ είπε ότι «υπάρχει μεγάλο δομικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά. Θα το βάλω στο δημόσιο διάλογο το θέμα» είπε προσθέτοντας πως μια ιδέα είναι η απλοποίηση του μηχανισμού.

Για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Για το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη υποστήριξε ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει σόου.

«Από τότε που εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ηθική υποχρέωση, από τότε που διαφημίζει τα καθαρά του χέρια, να καταθέσει ότι αυτά είναι τα περιουσιακά μου στοιχεία. Ο ίδιος το είχε πει ότι θα το δώσει πριν τις ευρωεκλογές. Τώρα κάνει ολόκληρο σόου», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να μας πει πως οραματίζεται την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε και τον κατηγόρησε για ένδεια προτάσεων. Παράλληλα, σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «να μας πει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί».

Όσον αφορά το δικό του πόθεν έσχες είπε ότι το δικό του «έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και επί περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μου έχει ελεγχθεί», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί η παραμικρή ατασθαλία και υπογράμμισε ότι «επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, η σύζυγός μου στοχοποιήθηκε βάναυσα και χυδαία από το ΣΥΡΙΖΑ. Την κάνανε φύλλο και φτερό».

Για τα Τέμπη είπε ότι κάποιοι επιμένουν σε αυτό το θέμα με τον ίδιο να απαντάει πάνω στο θέμα τονίζοντας πως ήδη υπάρχου 34 κατηγορούμενοι εκ των οποίων κάποιοι προφυλακισμένοι και πως η ανακριτική διαδικασία έχει γίνει πολύ γρήγορα.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια βεντέτα για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι εξαρχής ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλησε να έχει καμία επαφή μαζί μου, ακόμα και προ παρακολουθήσεων.

«Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, αν υπάρχει κάποια βεντέτα» είπε και υπογράμμισε πως δεν έχει συναντήσει και δεν έχει συνομιλήσει ποτέ με τον κ. Ανδρουλάκη.

«Είναι ιδεολογικά πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ παρά στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου» υποστήριξε.

Του είχα απευθύνει δύο προσκλήσεις δεν θέλει, δικαίωμά του. Συζητάμε θεσμικά στη Βουλή» τόνισε.

Όσον αφορά το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θέλησε να απαντήσει για το θέμα.

Για τις τιμές του ρεύματος

Για το αν θα υπάρξει άνοδος στις τιμές ρεύματος το επόμενο διάστημα υποστήριξε ότι «έχουμε μια αγορά που λειτουργεί ανταγωνιστικά και πιστεύω ότι ο τρόπος που θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες δεν θα οδηγήσουν σε τόσο μεγάλες αυξήσεις».«Θα εκπλαγώ αν δω αυξήσεις 70%» τόνισε.

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είπε ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια. Όμως έχουν μια ιδιαιτερότητα. Παράγονται σε στιγμές που δεν χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια. Τότε μπορούν να κλείσουν κάποιες ανανεώσιμες γιατί έχουμε πλεόνασμα» είπε και πρόσθεσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το ζήτημα της αποθήκευση της ενέργειας που δεν έχει λυθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική