4 Μαρτίου 2021

Μητσοτάκης για οικονομία: Περιμένουμε μέσα στο 2021 τα πρώτα €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποιες είναι οι τέσσερις πολιτικές αιχμής στις οποίες θα  διοχετευθούν αυτά τα κεφάλαια, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό

Η ανάκαμψη της οικονομίας, μέσα από την εισροή κεφαλαίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και οι πολιτικές αιχμής στις οποίες τα κεφάλαια αυτά θα διοχετευθούν, αποτέλεσε ξεχωριστό κομμάτι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέαςε Δημοκρατίας.

«Το έργο που έχουμε μπροστά μας φέτος ταυτίζεται και με τη νέα εθνική πρόκληση, την έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Στους ώμους μας, στους ώμους σας, πέφτει το συναρπαστικό καθήκον της νομοθετικής τους πλαισίωσης αλλά και της προσαρμογής τους ανά Περιφέρεια. Διότι πολλά από αυτά τα έργα έχουν έντονη τοπική, έντονη περιφερειακή διάσταση».Πολιτική