SelectedΠολιτική

Μητσοτάκης για Παπαδημούλη: Κάποιοι πίνουν τον εσπρέσο τους και τρώνε το κρουασάν τους στην Ευρώπη

Την δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ο φράχτης στον Έβρο, το ανάχωμα, όπως είπε, στην παράνομη μετανάστευση, επανέλαβε σήμερα από τον Έβρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, ο φράχτης αποτελεί εθνική αναγκαιότητα και θα ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα. Κάνοντας αναφορά στην τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ώστε να μην χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. ο φράχτης, τόνισε ότι αν δεν βάλει χρήματα η ΕΕ, τότε «θα το πληρώσουμε όλοι εμείς». Πρόσθεσε ότι στις επικείμενες εκλογές θα κριθούν έργα και πράξεις, ώστε να σταματήσει το ψάρεμα σε θολά νερά. Ο πρωθυπουργός κάλεσε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει, χωρίς μισόλογα, αν θα ξηλώσει τον φράχτη στον Έβρο.

«Κάποιοι πίνουν τον εσπρέσο τους…»
Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, που, όπως είπε ο πρωθυπουργός, έδωσε αγώνα για να μη χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια ο φράχτης στον Έβρο, κατά της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Και πρέπει να σας πω ότι είμαι πραγματικά πολύ ενοχλημένος -και χρησιμοποιώ μία ήπια λέξη- από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο αυτό να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ακριβώς αυτό έκανε ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσυπογράφοντας σχετική τροπολογία κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Οι οποίοι μπορεί, ξέρετε, να αισθάνονται καλά, να πίνουν τον εσπρέσο τους και να τρώνε τα κρουασάν τους στις πλατείες των Βρυξελλών, ας έρθουν από εδώ να δουν στον Έβρο τι σημαίνει να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και τότε ίσως αλλάξουν άποψη για αυτό το οποίο κάνουμε.

Όπως άλλαξε άποψη συνολικά η Ευρώπη. Εδώ και τρία χρόνια δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα να πείσουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια ότι δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική ως Ευρώπη αν δεν προστατεύουμε τα εξωτερικά μας σύνορα.

Έχει έρθει η ώρα επιτέλους να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά και να σταματήσουμε τα μισόλογα. Και εδώ από το Διδυμότειχο απευθύνω για ακόμα μια φορά το ερώτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, εάν θα συνεχίσει το έργο του φράχτη του Έβρου ή όχι. Εάν θα συνεχίσει σε μια πολιτική προστασίας των συνόρων ή θα επιστρέψουμε στη λογική του 2015, όπου ο καθένας έμπαινε και έβγαινε -δεν έβγαινε συνήθως, έμπαινε βασικά- όπως ήθελε και όποτε ήθελε. Και καταλήξαμε να έχουν περάσει από την πατρίδα μας παραπάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να ξέρουμε ούτε ποιος μπαίνει, ούτε πού πηγαίνει, ούτε ποιος είναι ο σκοπός του.

Και δεν είχαμε το πρόβλημα προφανώς μόνο εδώ στον Έβρο, το είχαμε και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το είχαμε και στην Ειδομένη. Θυμηθείτε λίγο την κατάσταση η οποία επικρατούσε στη Μυτιλήνη όταν ήρθαμε στα πράγματα, το 2019, με παραπάνω από 20.000 μετανάστες, σε άθλιες συνθήκες, στην κατατρεγμένη και κολασμένη Μόρια».

Αιχμές και εναντίον Βελόπουλου
Στην περιοδεία του στον Έβρο, όπου θα είναι και υποψήφιος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του και προς στον Κυριάκο Βελόπουλο, μιλώντας για κόμματα και κομματίδια δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. «Να θυμίσετε σε αυτούς που αλληθωρίζουν σε κάποια κόμματα και κομματίδια δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι στη πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected