4 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: «Δεν υπάρχει καμία διάθεση για συγκάλυψη»

«Προφανώς και δεν είναι κανονικό να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί», δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του πολιτική συντάκτη του Πρώτου Θέματος, Γρηγόρη Τζιοβάρα σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ωστόσο ότι επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται του νόμου, χαρακτήρισε νόμιμη την επισύνδεση του κινητού του κ. Ανδρουλάκη επεσήμανε τις αδυναμίες του υφιστάμενου συστήματος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν εξαιρετικά φίλτρα στη λειτουργία της ΕΥΠ και κατέληξε ότι «δεν θα κάνουμε φύλλο και φτερό την υπηρεσία».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τις άμεσες κινήσεις που έγιναν για την «σοβαρή υπόθεση που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά» – «κινήθηκα με θάρρος και ταχύτητα, ανοίξαμε τη βουλή νωρίτερα, συνεδρίασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ έχει εκκινήσει η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής», εξήγησε προσθέτοντας ότι έχει ήδη κατατεθεί η Νομοθετική Πράξη για την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν και την θωράκιση της ΕΥΠ.

«Καμία διάθεση για συγκάλυψη δεν υπάρχει», συμπλήρωσε και συνέστησε στον κ. Ανδρουλάκη να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έχει να ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ΕΥΠ.

Στο δε ερώτημα αν η υπόθεση δηλητηριάζει τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή απάντηση θυμίζοντας καταρχάς ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε απέφυγε οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του, παρότι που τον προσκάλεσε δυο φορές. «Το απέφυγε επιμελώς», υπογράμμισε και σημείωσε ότι στη ρήση Ανδρουλάκη ότι δεν δέχεται πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη του έχει απαντήσει ότι «τον πρωθυπουργό τον επιλέγει ο ελληνικός λαός».

Εκτίμησε ακόμη ότι η υπόθεση λειτούργησε ως «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Ανδρουλάκη, καθώς είχε ή αποφασισμένη γραμμή. Υπογράμμισε ακόμη ότι «με το ΚΙΝΑΛ έχουμε συγκυβερνήσει» και πολλοί ψηφοφόροι του συμφωνούν με πολιτικές της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου σύμφωνα με την πρωθυπουργική εκτίμηση ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί μια πολιτική που τον φέρνει σε μια απόσταση από το δικό του κοινό. «Δικό του θέμα πως θα απαντήσει μετά τις εκλογές» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε στον Γρηγόρη Τζιοβάρα.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα