19 Φεβρουαρίου 2020

Μητσοτάκης για τη λειτουργία του 112: Κάναμε αυτό που οφείλαμε, χωρίς καθυστερήσεις

minima-112-2019-8-10Σε λειτουργία τέθηκε το Σάββατο ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112, όπως είχε δώσει εντολή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μηνύματα σε πολίτες, καλώντας τους να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο. Το μήνυμα αναβοσβήνει με σηματάκι που εφιστά την προσοχή.

«Σήμερα έγινε η πρώτη χρήση του αριθμού έκτακτης ανάγκης με αποστολή μηνυμάτων SMS σε κινητά πολιτών. Κρατήσαμε στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Από σήμερα, η ενδιάμεση λύση για επικοινωνία με τους πολίτες είναι διαθέσιμη 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», ενημέρωσε η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω Twitter για τον αριθμό 112.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αριθμό 112

Τη λειτουργία του συστήματος 112 σχολίασε μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οπως είχαμε ανακοινώσει και χωρίς καθυστερήσεις, κάναμε αυτό που οφείλαμε. Μέσα σε ένα μήνα θέσαμε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση για το σύστημα 112. Για να μπορεί η πολιτεία να ενημερώνει τους πολίτες για έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις όταν αυτές είναι προβλέψιμες».Πολιτική