Πολιτική

Μητσοτάκης για Υγεία: 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία -Προτεραιότητα το ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Υγεία-Παιδεία-Κοινωνικό Κράτος» και σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη (ANT1) για την κριτική της αντιπολίτευσης ότι πριμοδοτεί την ιδιωτική υγεία απάντησε: «Το νέο ΕΣΥ αποτελεί μία από τις τρεις κεντρικές μου προτεραιότητες, θα γίνουν 10.000 προσλήψεις».

Γιώργος Παπαδάκης: Μόλις τώρα ακούσαμε συνολικά η αντιπολίτευση σας ασκεί κριτική ότι πριμοδοτείται την δημόσια Υγεία και Παιδεία. Είχαμε το περιστατικό στο Καστελόριζο με πατέρα να πηγαίνει το παιδί στην Τουρκία. Ενα απλό ραντεβού έχει αναμονή 9 μήνες.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το νέο ΕΣΥ αποτελεί μία από τις τρεις κεντρικές μου προτεραιότητες. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στο σύστημα Υγείας, όμως έμεινε όρθιο στην πανδημία. Εχουμε εκπονήσει συνολικό πρόγραμμα. Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την επόμενη τετραετία. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για ένα απλό ραντεβού. Δεν είναι αποδεκτά αυτά, ούτε τα ράτζα. Εχουμε ένα σχέδιο για να αναμορφώσουμε τα επείγοντα σε 80 νοσοκομεία. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων όπως το Φώφη Γεννηματά και έμφαση στον προσωπικό γιατρό.

Γιώργος Παπαδάκης: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑ το 26,3% των Ελλήνων ζει κοντά ή στο όριο της φτώχειας. Εχετε κάτι να τους πείτε για τα επιδόματα που δίνετε, ενώ τα καταγγέλλατε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπήρξε βελτίωση σε σχέση με τον περασμένο χρόνο όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι πρώτη μου προτεραιότητα, μπορεί να γίνει με μεγαλύτερους μισθούς, μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Γι’ αυτό και οι επενδύσεις είναι τόσο ψηλά στο δικό μας πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική