20 Οκτωβρίου 2020

Μητσοτάκης: Η ΕΕ να λάβει πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την οικονομία

Στην τηλεδιάσκεψη με τους 27 ηγέτες της ΕΕ  αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα για όλους τους πολίτες τρίτων χωρών  προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

Την ανάληψη πιο τολμηρών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκαλεί στις ευρωπαικές οικονομίες η εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και προμήθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο υγειονομικού υλικού (αναπνευστήρες, μάσκες, γάντια κλπ) το οποίο θα κατανεμηθεί στα κράτη – μέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Eurogroup, ζήτησε να αναλάβει η Ε.Ε. πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας και μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στην πραγματική οικονομία.

Όπως είναι γνωστό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για 30 ημέρες.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέτρων αναχαίτισης για τον κορωνοϊό, η ΕΕ θα συντονίσει, όπως γνωστοποιήθηκε, την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.


20-03-17_0006__DPT4694Πολιτική