Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία με σχέδιο και υπευθυνότητα θα ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα μετά τους δασμούς Τραμπ

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική οικονομία θα με σχέδιο υπευθυνότητα θα ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς ήμασταν πάντα υπέρμαχοι του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου. Εκτιμώ ότι ο εμπορικός πόλεμος θα βλάψει τους πάντες. Ελπίζω σύντομα να έχουμε αποκλιμάκωση αυτών των προστατευτικών πρακτικών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε «η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ΕΕ γιατί εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουμε».

Ειδικά για τις ανακοινώσεις του προέδρου Τραμπ έκανε λόγο για «μια κολοσσιαίας στροφή στη διεθνή οικονομική πολιτική και μια πολύ απότομη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα λειτουργεί».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική