Πολιτική

Μητσοτάκης: Η «γιαγιά Άλκη» δεν είναι πια εδώ

«Πιο φτωχά τα ελληνικά γράμματα χωρίς τη γραφή της, πιο λυπημένη η κοινωνία μας χωρίς τη φωνή της»

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter αποχαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Άλκη Ζέη, την αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 97 ετών.

«Η «γιαγιά Άλκη», όπως ήθελε να την λέμε, δεν είναι πια εδώ. Πιο φτωχά τα ελληνικά γράμματα χωρίς τη γραφή της, πιο λυπημένη η κοινωνία μας χωρίς τη φωνή της. Συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η κηδεία της Άλκης Ζέη θα γίνει την Τρίτη από το Α΄Νεκροταφείο, όπου αναπαύεται και ο σύζυγος της Γιώργος Σεβαστίκογλου. Η αγαπημένη και πολυμεταφρασμένη συγγραφέας άφησε παρακαταθήκη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία την «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» και στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία «Το καπλάνι της βιτρίνας» και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Τελευταία της δημόσια παρουσία ήταν τον Δεκέμβριο του 2019 στην κατάμεστη, από ενήλικες και μαθητές σχολείων, αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, σε μια τιμητική βραδιά που διοργανώθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου «Ένα παιδί από το πουθενά» (εκδ.Μεταίχμιο).

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική