Πολιτική

Μητσοτάκης: Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν τα Τέμπη -Εξοργιστική η κομματική εργαλειοποίηση, τοξικές οι φήμες

«Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν τα Τέμπη, όπου συσσωρεύθηκε η κακή πλευρά του τρόπου λειτουργίας του κράτους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο τριήμερο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά» που ξεκίνησε την Πέμπτη στην Εθνική Πινακοθήκη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

«Τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Μην έχουμε αυταπάτες για αυτό» είπε για να προσθέσει πως «πολύ μεγάλη σημασία έχει, έστω και αν πάρει η δικαιοσύνη λίγο παραπάνω χρόνο, να απαντηθούν και όλες οι φήμες που μπορεί να κυκλοφορούν σήμερα. Γιατί αυτές οι φήμες μπορεί να είναι και τοξικές, διαβρωτικές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό απέναντι στον πόνο ανθρώπων που δεν ξαναείδαν ποτέ τα παιδιά τους».

Υπογράμμισε ότι οι σιδηρόδρομοι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των ελληνικών, δημόσιων οργανισμών, παρατήρησε ωστόσο ότι το ζήτημα μπαίνει στη μυλόπετρα της κομματικής αντιπαράθεσης και πρόσθεσε: «Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Είχαμε κι άλλες τραγωδίες στο παρελθόν. Με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποίησω για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική