Πολιτική

Μητσοτάκης: Μίλησε τηλεφωνικά με Μισούστιν – Στο τραπέζι πιθανή βοήθεια με επιπλέον πτητικά μέσα

O πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν – Προς το τέλος του έτους προγραμματίζεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρωσία 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν είχε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.

O πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία, την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Οι δύο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης στη συνεργασία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου, καθώς επίσης και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική