Θα γίνουν οι εκλογές στις 9 Απριλίου; Ετσι ευθέως τέθηκε από το «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ερώτημα για την ημερομηνία που θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνει η εκλογική αναμέτρηση. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στη Ανοιξη λέγοντας ότι έρχονται ανακοινώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σήμερα και αύριο σε Λάρισα, Τρίκαλα, Γρεβενά και μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί έκανε και μια… ξαφνική παρέμβαση στο «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα», στην εκπομπή των δημοσιογράφων Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεωργόπουλου.

Η παρέμβαση ήταν κάπως ξαφνική με τον ένα εκ των δύο δημοσιογράφων να σχολιάζει νωρίτερα την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην 110 Πτέρυγα Μάχης και να λέει: «Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ξενάγηση του πρωθυπουργού στην 110 Πτέρυγα Μάχης και σε λίγο θα επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο για να μεταβεί στον Πλατύκαμπο. Αν, λέω αν, κάποιος εκεί πέρα του έβαζε Ράδιο Ζυγό να ακούει, να του πούμε την καλημέρα μας από τα όμορφα Τρίκαλα».

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός ήταν στην εκπομπή τους. Και η συζήτηση ξεκίνησε με τον εξής διάλογο:

*Δημοσιογράφος*: Έχουμε μια γραμμή στο τηλέφωνο, ναι καλημέρα;
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Καλημέρα σας.
*Δημοσιογράφος*: Καλημέρα.
*Δημοσιογράφος*: Γνωστή φωνή αυτή, καλημέρα.
*Δημοσιογράφος*: Ο Πρωθυπουργός είστε;
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Εσείς τι λέτε; Αφήστε τους ακροατές σας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
*Δημοσιογράφος*: Κύριε Πρόεδρε, μεγάλη μας τιμή, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Και ξέρετε, πριν λίγο είπα, αν τυχόν και μας ακούει στη γειτονική Λάρισα…
*Δημοσιογράφος*: Ναι, γιατί ακουγόμαστε στη Λάρισα.
*Δημοσιογράφος*: …λέω κάποιος να του πει να μας πάρει ένα τηλέφωνο να πούμε μια καλημέρα.
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Έχω αυτή τη συνήθεια, όποτε κάνω περιοδείες, να ακούω πάντα τοπικούς σταθμούς και ενίοτε να παρεμβαίνω.
*Δημοσιογράφος*: Είναι πολύ τιμητικό για τα ραδιόφωνα της επαρχίας να βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας, είναι πάρα πολύ τιμητικό, πιστέψτε με.
*Δημοσιογράφος*: Αυτό είναι γεγονός.
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Να είστε καλά. Κάνετε μια σημαντική δουλειά και όσο μπορούμε να την υποστηρίζουμε θα το κάνουμε.

Οι δημοσιογράφοι έθεσαν στον πρωθυπουργό το πιο καυτό ερώτημα των τελευταίων ημερών, αν δηλαδή οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου.

«Αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμα, καθώς το Σύνταγμα έχει πολύ ρητές διατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι πρόωρες κατά δύο ή τρεις μήνες. Οπότε θα τα μάθετε αυτά στην ώρα τους. Έχω πει όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ο ακριβής διάλογος Μητσοτάκη-δημοσιογράφων για την ημερομηνία των εκλογών

*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Ο αγώνας συνεχίζεται ακάθεκτος. Όπως έχω πει πολλές φορές θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη, οπότε ουσιαστικά έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ήμουν συνεπής στη δέσμευσή μου ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία και αυτό κάναμε, αλλά καθώς πλησιάζουμε πια προς τις εκλογές είναι μία ευκαιρία και πάλι να γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα.
Βέβαια δεν περίμενα τις εκλογές για να το κάνω, το ξέρετε καλά ότι έχω έρθει στην περιοχή σας πολλές φορές.
*Δημοσιογράφος*: Ναι.
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Αλλά τώρα είναι μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε συγκεντρωτικά το έργο το οποίο έχουμε κάνει.
*Δημοσιογράφος*: Το «κάποια στιγμή» είναι το 9 Απριλίου;
*Κυριάκος Μητσοτάκης*: Αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμα, καθώς το Σύνταγμα έχει πολύ ρητές διατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι πρόωρες κατά δύο ή τρεις μήνες. Οπότε θα τα μάθετε αυτά στην ώρα τους. Έχω πει όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε κλίμα εκλογών, σημειώνοντας ότι στις συγκεντρώσεις που κάνει, μικρές και μεγάλες δεν βλέπει μόνο τους παραδοσιακούς υποστηρικτές της ΝΔ. «Εχουμε πολλούς φίλους οι οποίοι δεν ήταν παραδοσιακοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Πιστεύω μπορεί να υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν ούτε το 2019, και αυτή τη φορά βλέποντας και το έργο μας και τις προσπάθειές μας, αλλά κυρίως το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο, θα μας εμπιστευτούν αυτή τη φορά και αυτό είναι κάτι το οποίο με κάνει πολύ αισιόδοξο και για την έκβαση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στη Θεσσαλία. Πρώτος σταθμός η Λάρισα, όπου νωρίτερα βρέθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ». Αύριο θα επισκεφθεί τα Γρεβενά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected