4 Ιουνίου 2020

Μητσοτάκης: Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος

tsipkyr0Με σφοδρή αντιπαράθεση και αιχμηρές προσωπικές επιθέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα συνηθισμένα πολιτικά όρια έληξε ο πρώτος γύρος της μονομαχίας των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτώντας την ακραία πόλωση που θα ακολουθήσει έως τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

«Από το «νάτος ο πρωθυπουργός» πήγατε στο «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πρόσφατες φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε δε, ότι ο κ. Τσίπρας απολάμβανε τις θερινές του διακοπές με το κότερο στο Ιόνιο τον Αύγουστο του 2018 όταν η χώρα μετρούσε ακόμα τις πληγές της από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους κατέστρωσε το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά στην Ιθάκη.

– «Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρωτολογία του ο αρχηγός της ΝΔ.

– «Αφου το επιθυμείτε ας μιλήσουμε ανοικτά ας μιλήσουμε. Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική. Δεν μπήκα πλούσιος ούτε έγινα πλούσιος. Δεν ανήκω σε οικογένεια που είναι στην πολιτική και είναι ζάπλουτη» αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της ΝΔ «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Επιχειρώντας δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σκαφάτες διακοπές είπε ότι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδά του. Ενώ επαναλαμβάνοντας τις αναφορές περι «ξαναζεσταμένου φαγητού» για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υποστήριξε ότι με την ατυχή φράση εννοούσε την προσπάθεια του ΣΚΑΙ και της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία.Πολιτική