Πολιτική

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή παρέμβαση στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά να μην προσμετράται στα ελλείμματα σειρά δαπανών, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Προωθείται η πρόταση που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός και υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενεργειακές ανατιμήσεις, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ  ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία για παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις τιμές του φυσικού αερίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί  την   εξαίρεση σειράς δαπανών από την προσμέτρηση στα δημοσιονομικά ελλείμματα, προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Απαντώνας σε ερώτηση για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και το αν ικανοποιεί την ελληνική κυβέρνηση ένα πρωταρχικό σχέδιο για έκδοση ομολόγου για την ενέργεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια στις οποίες πρωταγωνιστεί η ελληνική κυβέρνηση, ενώ  επισήμανε ότι κάθε πρωτοβουλία της Ευρώπης είναι καλοδεχούμενη.

Σε ό,τι αφορά  την ελληνική πρωτοβουλία, σημείωσε ότι «αφορά την δυνατότητα παρέμβασης από την Ευρώπη στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου σε κάθε επίπεδο». Ενημέρωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει αποστείλει κείμενο με την πρωτοβουλία του στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική