Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα -Και άλλες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ

Την δρομολόγηση της νομοθετικής ρύθμιση «σχετικά με τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει να μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα σε αγρότες κτηνοτρόφους σε ορίζονται 10ετιας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών με τους οποίους συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε «είναι μια σημαντική παρέμβαση που εξασφαλίζει προβλεψιμότητα για έναν σημαντικό συντελεστή κόστους»

«Το δεύτερο που θέλω να τονίσω γιατί είναι και επίκαιρο λαμβάνοντας υπόψην το πού βρισκόμαστε στον εκλογικό κύκλο, σε 3 μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητήσουμε είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα με την ΚΑΠ. Η άποψη η δική μας είναι πολύ σαφής και διατυπωμένη, χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ, ήδη το υπουργείο έχει καταθέσει σκέψεις για μείωση της γραφειοκκρατία και ευελιξία στα εργαλεία της ΚΑΠ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «χρειάζεται και μια συζήτηση που μπορεί να φτάσει και σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και το τι σημαίνει για την επόμενη και τη μεθεπόμενη ημέρα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη συνεργασία στον πρωτογενή τομέα «καθώς έχουμε ενισχύσει τα συνεργατικά σχήματα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική