10 Αυγούστου 2022

Μητσοτάκης: «Σημαντικότατη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά το 2020»

Αυτή η κίνηση είναι «το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα για να σας προσφέρουμε μια μικρή πρόσθετη ανακούφιση ως προς τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού», σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός από την Κάσο

Σε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά ελληνικά νησιά, θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2020, με στόχο να προσφέρει «μια μικρή πρόσθετη ανακούφιση ως προς τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού», σύμφωνα με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους κατοίκους της Κάσου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ακριτικό νησί, ανήμερα Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε «ότι για να φτάσει ένα προϊόν από την Αθήνα στην Κάσο εκ των πραγμάτων θα επιβαρυνθεί με μεταφορικό κόστος το οποίο θα αυξήσει τελικά την τιμή του και αυτό είναι άδικο για αυτούς οι οποίοι επιλέγουν κόντρα στις συνθήκες και αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες του να ζει κανείς σε ένα ακριτικό νησί να παραμένουν εδώ στην Κάσο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε αυτή την κατεύθυνση και μπορώ να σας πω από σήμερα ότι στα πλαίσια της νέας πολιτικής μας για τον φόρο που αφορά την ακίνητη περιουσία, για τον ΕΝΦΙΑ, για το 2020 θα υπάρχει ειδική πρόνοια με σημαντικότατη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μικρά νησιά».

Για τον πρωθυπουργό, αυτή η κίνηση είναι «το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα για να σας προσφέρουμε μια μικρή πρόσθετη ανακούφιση ως προς τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού».Πολιτική