5 Δεκεμβρίου 2022

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ: Μπαίνουμε στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση υπογράμμισε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία στην ετήσια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος διεξάγεται στην Κρήτη, παρουσία του προέδρου του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε με έμφαση ότι η Ευρώπη δεν έχει δώσει ακόμα μια συνεκτική απάντηση ακόμα ως προς το ενεργειακό. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει ένα συνολικό πλαφόν στο αέριο που θα συμπεριλάβει και το LNG και το αέριο από τη Ρωσία. Δεν είμαστε ακόμα εκεί… Αν δεν το πράξουμε η κοινωνική συνοχή θα δοκιμαστεί. Οι λαϊκιστές θα βρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να αναδειχθούν ενόψει των εκλογών του 2024» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ωστόσο ότι για την Ελλάδα η ΝΔ μαίνει στον εκλογικό κύκλο από θέση ισχύος. 

Παρά τις συνεχείς κρίσεις καταφέραμε να τηρήσουμε τις δεσμευσεις μας σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα μέλη του ΕΛΚ.


LIVE: Kyriakos Mitsotakis & Manfred Weber - Study Days EPP Group

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε στην ομιλία του:

Εκλεγήκαμε το 2019 και αναδειχθήκαμε στην εξουσία με σαφή εντολή, Αλλά στο ενδιάμεσο είχαμε πολλές κρίσεις…
Είχαμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού. Τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρ’ όλα αυτά, εφαρμόσαμε την ατζέντα που εκλεγήκαμε. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε., αλλάζει την τάση και το κάνει σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία φλερτάρει με την ύφεση.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο των FT με τις 7 χώρες που είναι οι θετικές οικονομικές εκπλήξεις.

«Θα υπερβούμε το 5% ανάπτυξη, ίσως προσεγγίσουμε το 6% και του χρόνου θα κινηθούμε στο 2%» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία τουΠολιτική