13 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης: Στις 26 Μαΐου θα ανατείλει ο ήλιος μιας πιο φωτεινής Ελλάδας

ulis00«Παρουσιάζουμε το ευρωψηφοδέλτιο νίκης της μεγάλης μας παράταξης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση για την παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε έμπειρα, μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη μαζί μας, με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μειμαράκη, την έμπειρη ευρωομάδα μας, παλιούς αγωνιστές και νέους ανθρώπους», τόνισε ο προέδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι είναι όλοι άνθρωποι με ποιότητα, που είναι αυτό που ξεχωρίζει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

«Στις 28 Μαΐου του 2019 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ», υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα πρωταγωνιστρια στη Ευρώπη. Δεν την έβαλε μόνο στην Ευρώπη, αλλά την κράτησε σε αυτή τον Αύγουστο του 2015, πράττοντας το εθνικό μας καθήκον, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο προέδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Ευρώπη απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού. Προέβλεψε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, θα είναι νικητής στις ευρωπαϊκές εκλογές. «Είμαστε με τους νικητές, όχι με τους ηττημένους», είπε.

Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη την επόμενη πενταετία θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη, για την ασφάλεια, για την προστασία των συνόρων, για την κλιματική αλλαγή, για τις μεγάλες τεχνολογικές προκλήσεις. «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα σε όλες αυτές τις προκλήσεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευρωομάδα», υπογράμμισε.

Μιλώντας για το μήνυμα της κάλπης της 26ης Μαΐου , ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό θα είναι πως ήρθε η ώρα επιτέλους να κάνουμε μια καινούργια αρχή. «Το αποτέλεσμα του ‘πρώτου ημιχρόνου’ πρέπει να είναι τέτοιο που να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα έρχεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπε καταχειροκροτούμενος, λέγοντας πως θα ανατείλει ο ήλιος μιας πιο φωτεινής Ελλάδας. Τόνισε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά λαϊκή φιλελεύθερη παράταξη και ότι οι ιδέες της είναι αυτές που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη ζωή των Ελλήνων.Πολιτική