SelectedΠολιτική

Μητσοτάκης στο Άργος: Να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα

Με αναφορές στην συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την παραμονή της σε αυτήν, όταν κάποιοι έπαιξαν το 2015 την τύχη της χώρας στα ζάρια, ξεκίνησε την ομιλία του στο Άργος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και τους κάλεσε να αποκρούσουν με επιχειρήματα το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης. «Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου πρέπει να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση.

«H Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Η χώρα μας παίζει πια έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Δείτε τι πετύχαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης . Με την μεταναστευτική πολιτική που έφερε την Ευρώπη στα σύνορα της Ελλάδας. Στη στήριξη των αγροτών μας παρά τις υπερβολικές απαιτήσεις που βάζουν πολλοί στις Βρυξέλλες…» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άργος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που απέστειλε στην ΕΕ μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ με την οποία ζητά κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για για την αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη. «Σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον Πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους ευρωπαίους ομολόγους μου, και ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει την δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη. Το παράδειγμα που έδωσα είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα μας αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους. Και αναρωτιέμαι που είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα» είπε συγκεκριμένα.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είπε ότι «η κυβερνησιμότητα κρίθηκε στις εκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο οι εκλογές θα βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η αντιπολίτευση ζητά να στείλουν μηνυμα οι πολίτες. Εμείς ζητούμε να στείλουν μήνυμα σταθερότητας».

«Θέλω το βράδυ των εκλογών να είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει μια μεγάλη πολιτική νομιμοποίηση σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ. Θέλω να ζητήσω αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε μαζί, να αποκρούσουμε το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης με επιχειρήματα. Δεν μας αξίζει ένας πολιτικός λόγος τοξικός, ρηχός, απολιτίκ που θα μετατρέπει τη συζήτηση σε αρένα. Το επίπεδο εμείς θα το κρατήσουμε και το βράδυ των ευρωεκλογών η παράταξή μας θα φέρει άλλη μια μεγάλη νίκη και θα συνεχίσουμε την δουλειά μας» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στους μαθητές που θα δώσουν σε λίγες ημέρες πανελλαδικές εξετάσεις.

«Ξέρω το άγχος και τις δυσκολίες, αλλά να ξέρετε ότι η ΝΔ ενισχύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Οταν δουν τους κόπους τους να εξαργυρώνονται με την είσοδο σε μια σχολή για την οποία πολέμησαν σκληρά, να ξέρουν πως τος περιμένουν καλές υποδομές, με καλούς καθηγητές όπου δεν θα κάνουν κουμάντο κάτι γκρουπούσκουλα με βαριοπούλες σε πανεπιστήμια ανοιχτά που θα πρυτανεύει η ελευθερία της έκφρασης και όχι η τυραννία του φόβου. Στηρίζουμε το δημόσιο ασχέτως αν επιτρέψαμε να δημιουργηθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια. Μόνο κερδισμένο θα είναι από αυτή τη κίνηση το δημόσιο πανεπιστήμιο» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected