Πολιτική

Μητσοτάκης στο TikTok για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Πάνω από 7.500 έγκαιρες διαγνώσεις

Στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» αναφέρθηκε σε μήνυμά του μέσω του TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ο πρωθυπουργός αναφέρει πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα υγείας με ιδιαίτερη σημασία.

«Να κάνετε αυτή την υπενθύμιση στις γυναίκες του περιβάλλοντός σας, τις μητέρες και τις γιαγιάδες σας», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια παραθέτει στοιχεία από την πορεία του προγράμματος λέγοντας ότι έχουν γίνει 120.000 έλεγχοι μέσα από το πρόγραμμα και έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.500 περιστατικά σε πρώιμο στάδιο με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας.

@kyriakosmitsotakis_ Εσείς ξέρετε για το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά;» #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ολόκληρο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καλησπέρα από την Κέρκυρα. Θέλω σήμερα να σας πω κάτι πολύ σημαντικό, αλλά και να σας ζητήσω κάτι.

Ενα πρόγραμμα Υγείας με ιδιαίτερη σημασία είναι το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Θέλω να ζητήσω από εσάς να κάνετε αυτήν την υπενθύμιση στις γυναίκες του περιβάλλοντός σας. Τις μητέρας σας τις γιαγιάδες σας. Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα; Γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών λαμβάνουν αυτόματα sms στο κινητό τους. Αν έχουν άυλη συνταγογράφηση με το παραπεμπτικό για να κάνουν μαστογραφία δωρεάν είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό φορέα. Αν δεν έχουν άυλη μπαίνουν στο site mastografia.gov.gr βλέπουν τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και κλείνουν αυτόματα το ραντεβού τους δίνοντας μόνο το ΑΜΚΑ τους. Το παραπεμπτικό τους βρίσκεται ήδη μέσα στο σύστημα. Τόσο Απλά. Μέχρι τώρα μέσω του προγράμματος αυτού έχουν γίνει 120.000 έλεγχοι και κυρίως έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.500 περιστατικά σε πρώιμο στάδιο με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Ξέρω ότι οι εξετάσεις προκαλούν πάντα άγχος. Όμως η πρόληψη σώζει. Και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τον προσυμπτωματικό έλεγχο και σε άλλες ασθένειες».


Κυριάκος Μητσοτάκης: Εσείς ξέρετε για το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική