Πολιτική

Μητσοτάκης: Στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε το τιμόνι της χώρας πρέπει να κρατά ένα ικανό πλήρωμα

Ο πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που θα χρειαστεί να γίνουν για να προκύψει η επόμενη κυβέρνηση, αλλά έβαλε και φρένο στα φαινόμενα αλαζονείας και ζήτησε από τα στελέχη του να δείξουν ενσυναίσθηση στην κοινωνία που περνάει δύσκολα.

Τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων έθεσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνήλθε στην επέτειο των 48 ετών από την ίδρυση της κυβερνητικής παράταξης.


5694425

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Γιάννης Μπρατάκος συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα


5694431

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συνομιλεί με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή

«Απέναντι στις όποιες τρικυμίες -και σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο στον οποίο ζούμε θα είναι πολλές- το εθνικό σκάφος πρέπει να είναι ισχυρό και το τιμόνι του να το κρατά ένα δοκιμασμένο και ικανό πλήρωμα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να έχει η ΝΔ την υψηλότερη δυνατή επίδοση στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, έτσι ώστε στην επαναληπτική που θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να κατακτήσει την αυτοδυναμία.


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

«Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντάμε: Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι σημαίνει δυνατή Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση», είπε. 

Σε αυτό το πνεύμα, εξήγησε, απευθυνόμενος στους γαλάζιους βουλευτές, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, «οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής». Να αντιληφθούν, όπως συμπλήρωσε, «ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δε θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο».


nd-004


5694424

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου και Γιάννης Τραγάκης

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική