Πολιτική

Μητσοτάκης στους βουλευτές Θεσσαλονίκης: Θα υπάρξει Masterplan ανάπλασης του Έβρου

Με τους βουλευτές της ΝΔ στην Α’ και Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έχει στην πόλη ενόψει της ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε εκτενώς με τους βουλευτές για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τόσο τη χώρα όσο και την περιοχή.

Έμφαση έδωσε στο ζήτημα της οικονομίας. Όπως είπε, το βασικό είναι η οικονομία να πηγαίνει καλά, γι’ αυτό και παραμένει το κυρίαρχο κριτήριο για τους πολίτες.

Επίσης, προανήγγειλε ένα Masterplan ανάπλασης του Έβρου στα πρότυπα αυτού που έτρεξε στην Εύβοια. Δηλαδή, πέρα από τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά, στόχος είναι να υπάρξει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της περιοχής και με οικονομικά/αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικά.

Στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα πάντως με όσα είπε στους βουλευτές, ο στόχος των αρχών του 2024 δεν είναι εφικτός, καθώς προέχει να γίνουν τα τεστ ασφαλείας στους συρμούς. Ως εκ τούτου, η λειτουργία ενδέχεται να ξεκινήσει ίσως και μετά τον Ιούνιο.

Συζήτηση έγινε και για τη νέα Περιφερειακή (Flyover). Οι βουλευτές, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη μετρό στην πόλη, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό παρεμβάσεις, που δεν θα εξαντλούνται στην απασχόληση περισσότερων τροχονόμων που είναι απλώς ένα διαχειριστικό μέτρο.

Του ζήτησαν, παράλληλα, να δώσει στίγμα και για το πώς θα προχωρήσει η εξαγγελθείσα ανάπλαση της ΔΕΘ που για μήνες έχει μείνει στάσιμη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική