Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τη νέα προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο

Τη νέα προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των επαφών της με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξή του στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Νωρίτερα, η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, που τόνισε ότι η η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα, χαρακτήρισε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλιάς Καρόλος: Ο καρκίνος δεν είναι στον προστάτη, διαγνώστηκε τώρα και η πρόγνωση είναι καλή

Αλέξης Κούγιας: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια, το πάθος για τα ακίνητα και η φορά που έκλαψε

Πέθανε ο εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική